KEI-parade trekt door binnenstad: “Veel gezelligheid, veel vrolijkheid”

Met veel tam tam is dinsdagavond de KEI-parade door de binnenstad getrokken. Volgens verslaggeefster Anneloes Struik was het een gezellige bedoening.

“Het is erg gezellig”, vertelt Struik. “Er klinkt luide muziek, iedereen is heel erg vrolijk en er wordt veel gedronken.” Tijdens de KEI-parade presenteren studentenverenigingen en -organisaties zich. Met een stoet rijdt men door de straten waarbij men zich zoveel mogelijk in de kijker probeert te manoeuvreren. “Het is een flinke optocht. Het duurt 45 minuten voordat de laatste wagen in beeld is. Wel mooi om te zien is dat de gemeente Groningen daarna alles direct schoon komt maken.”

Het is dinsdag de tweede dag van de KEI-week. Tot en met vrijdag krijgen aanstaande studenten de kans om zich onder te dompelen in alles wat Groningen voor studenten te bieden heeft. De KEI-week wordt vrijdag afgesloten met een groot eindfeest.

Foto: Anneloes Struik
Foto: Anneloes Struik
Foto: Anneloes Struik
Foto: Anneloes Struik
Deel dit artikel: