Kat speelt verstoppertje met brandweerman onder Harens dak

nieuws
Foto: 112 Groningen

Aan de Achterhoeskamp in Haren moest de brandweer er maandagmiddag aan te pas komen om een kat te redden, nadat het dier vast kwam te zitten in een dakgoot.

Volgens de bewoners is het dier waarschijnlijk via een dakraam op het dak geklommen, waarna de kat vast kwam te zitten in de dakgoot. Maar toen het dier oog in oog kwam te staan met een brandweerman, kon het dier nog wel vliegensvlug onder de dakpannen klimmen.

Eerder op de ochtend deed de brandweer ook al een poging om het dier te redden. Toen was de kat de brandweer te snel af en vluchtte het onder het dak. Bij deze tweede poging bleek de brandweerman op de ladder doortastender dan de kat. Binnen vijf minuten kwam de brandweerman naar beneden, met het dier onder de arm.