JOVD roept gemeentebestuur op om energietoeslag uit te keren aan studenten

nieuws
Rechtenvrije foto via pxhere.com

JOVD Groningen roept het gemeentebestuur op om de energietoeslag ook aan Groningse studenten uit te keren. Dit naar aanleiding van een uitspraak van een rechtbank in Gelderland.

Een student uit Nijmegen werd door de rechtbank in het gelijk gesteld toen hij bezwaar had gemaakt tegen het besluit van de gemeente om geen toeslag uit te keren aan studenten. Voorzitter Tom Boer van de JOVD: “Het is toch niet uit te leggen dat een student maar zijn of haar lening moet aanspreken om de hoge energiekosten op te vangen, terwijl andere vergelijkbare inkomens wel worden gecompenseerd?”

De energieprijzen zitten nog altijd in de lift en de verwachting is dat de prijzen komende winter nog verder gaan stijgen. “De overheid gaat de lage inkomens hiervoor compenseren. Al een tijd dreigt ‘energie-armoede’ voor inwoners met lage inkomens, en dan is compensatie voor studenten zeker op zijn plaats. De gemeente Groningen heeft aangegeven naar de uitspraak te willen kijken en dat het kan zijn dat het beleid gaat wijzigen. Het is namelijk mogelijk om af te wijken van beleidsregels, waar nu in wordt bepaald dat studenten geen recht hebben op de toeslag. Er mag echter wel meer tempo achter zitten. Ook studenten hebben recht op zekerheid en gelijkheid. Het maken van onderscheid is niet de bedoeling en gaat het doel van de regel dan ook zeker voorbij, ook studenten verdienen een gelijke behandeling.”