Honderden mensen protesteren in binnenstad tegen overheidsbeleid

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Een protestactie in de Groningse binnenstad tegen het overheidsbeleid heeft zondagmiddag enkele honderden mensen op de been gebracht. De demonstratie wordt georganiseerd door ‘Samen voor Nederland’.

Tussen 12.00 en 13.00 uur verzamelden de actievoerders zich op de Vismarkt. Zij hebben veel vlaggen bij zich en ook zijn er protestborden te zien met daarop teksten als ‘Nexit’ en ‘Het klopt niet’. Volgens de organisatie wordt er met het protest gestreden tegen verschillende kwesties die spelen in de samenleving, waaronder de invloed van het World Economic Forum in het kabinet, tegen de coronawet, tegen het pandemieverdrag met de WHO, tegen het Europese Digitale ID en tegen de onteigening van boeren.

Na het verzamelen op de Vismarkt volgde er een protestmars door de binnenstad. “Op de Vismarkt is een podium neergezet”, vertelt een fotograaf. “Verschillende sprekers spreken het volk toe, en ook wordt er muziek gespeeld. De sfeer is gemoedelijk.”

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Paul Blom
Foto: Paul Blom
Foto: Rieks Oijnhausen