GroenLinks: “Waarom worden oude locaties Tuin in de Stad en EMG niet herontwikkeld?”

Raadslid Benni Leemhuis van GroenLinks wil van het gemeentebestuur weten waarom de oude locaties van Tuin in de Stad en EMG niet herontwikkeld worden. Leemhuis heeft vragen gesteld.

De locaties van Tuin in de Stad aan de Friesestraatweg en EMG-faktors aan het Damsterdiep werden zeven jaar geleden, in 2015, ontruimd. “De initiatiefnemers wisten dat ze tijdelijk beschikking hadden over hun plek, en vertrokken zodra hen gezegd werd dat de nieuwe plannen zouden uitgevoerd worden”, vertelt Leemhuis. “We zijn nu zeven jaar verder, en op die plekken is nog altijd niks veranderd. Dat verbaast mij en ik wil weten wat er tot nu toe gebeurd is, wanneer er eindelijk iets gerealiseerd wordt op die plekken en of het college van B&W vindt dat het achteraf terecht was om beide plekken te laten ontruimen.”

De fractie verwacht binnen drie weken antwoord op de vragen.