Frans le Roux ontwerpt unieke Bommen Berend-puzzel: “Tweeduizend exemplaren”

nieuws
Foto: congerdesign via Pixabay

Illustrator Frans le Roux heeft vanwege het 350-jarig jubileum van Groningens Ontzet een Bommen Berend-puzzel gemaakt. De puzzel is in beperkte oplage geproduceerd.

Le Roux is aan de slag gegaan nadat de Lionsclub Groningen Groote Griet met het verzoek kwam. De puzzel laat verschillende historische taferelen zien, waaronder de beschietingen op Stad met kanonskogels. Ook zijn de loopgraven en studenten en Stadjers te zien die de stad bewaakten en verdedigden. Om de illustratie zo echt mogelijk te maken nam Le Roux contact op met de Groninger Archieven: “Voor inhoudelijk onderzoek kwam Le Roux bij ons langs. Heel mooi dat zulke mooie projecten bij ons starten.”

Humanitas Groningen
De puzzel bestaat uit duizend stukjes en wordt geleverd rond 28 augustus. Op deze website kun je de puzzel alvast bestellen. Op de pagina staat tevens te lezen dat de puzzel twintig euro kost en dat de opbrengst, na aftrek van de kosten, volledig zal worden uitgekeerd aan Humanitas Groningen Stad. Humanitas zal het geld gebruiken voor de Kindervakantieweken. Deze weken zijn bedoeld voor kinderen die normaliter door omstandigheden niet op vakantie kunnen, maar nu er toch een weekje tussenuit kunnen.

Broerstraat
Vorig jaar maakte Le Roux ook een puzzel met Groningen als thema. Dit was in het kader van de serie ‘Cities of World’. Op deze puzzel is een volle Broerstraat te zien waar op dat moment een optocht langs het Academiegebouw trekt. De puzzel was binnen een aantal dagen volledig uitverkocht.