Fleur Gräper stelt zich niet beschikbaar voor nieuwe termijn als gedeputeerde

nieuws
Foto: Provincie Groningen/Balanina Photography

Fleur Gräper-van Koolwijk (D66) zal zich niet beschikbaar stellen voor een nieuwe termijn als gedeputeerde. Gräper maakte haar beslissing dinsdagochtend bekend.

‘Energie concurreert met routine’

“Deze keuze was niet eenvoudig, want ik heb een van de leukste banen die er zijn en doe mijn werk met ontzettend veel plezier en toewijding”, licht Gräper-van Koolwijk toe. “Tegelijkertijd merk ik dat mijn gedrevenheid en energie soms concurreren met routine. Dat is voor mij een teken dat het is tijd is om ruimte te creëren voor nieuwe mensen met frisse ideeën en energie voor de opgaven waar we als provincie voor staan.”

Dat Gräper zich niet opnieuw verkiesbaar stelt voor een nieuwe termijn als gedeputeerde, komt niet geheel als een verrassing. Eind april maakte Gräper al wereldkundig dat ze de kieslijst van haar partij (D66) niet zal aanvoeren tijdens de Statenverkiezingen van volgend jaar.

Onverminderde inzet tot Statenverkiezingen

Gräper stelt zich tot aan de Statenverkiezingen in maart onverminderd te blijven inzetten voor de provincie en haar inwoners, met name op belangrijke dossiers als de treinverbinding tussen Veendam en Stadskanaal en het nieuwe participatiebeleid.

Acht jaar als gedeputeerde

Gräper is sinds 1999 lid van de Groninger Provinciale Staten. Sinds 2015 is ze namens D66 lid van het college van Gedeputeerde Staten, met onder andere mobiliteit, openbaar bestuur, Europa, P&O, Facilitaire Zaken en Sport in haar portefeuille.