Fietstocht Tönnis de Vries: “Ik zit nog steeds mooi op schema!”

oogochtendshow

Op zijn 3000 kilometer lange fietstocht door Spanje en Portugal is Tönnis de Vries aangekomen in Sevilla, met zijn indrukwekkende kathedraal. Tönnis is opgewekt, want hij zit na drie weken reizen nog steeds mooi op schema, zo vertelt hij.

Tönnis heeft inmiddels de 1500 kilometer aangetikt. Hij wilde in eerste instantie tot Dos Hermanas fietsen, maar merkte dat daar op de zondagavond erg weinig te beleven was. Daarom besloot hij toch door te fietsen naar Sevilla. Daar was meteen zóveel te zien, dat hij besloot er nog een dagje extra door te brengen.

Ssst…

Hij heeft maandag voor de kathedraal geslapen, waar hij ook op de dinsdagochtend zit te bellen voor zijn wekelijkse update. Hij heeft intrek genomen in een pensionnetje midden in de stad, waar hij voor een klein bedrag kunt overnachten. Het blijkt een oud kloosteronderkomen te zijn voor monniken, waar alles nogal gehorig is. Hij is daarom is hij voor het belletje met de OOG Ochtendshow weer voor de kathedraal gaan zitten, zodat hij de andere mensen in het pension niet wakker zou maken.

Het is een enorm grote kathedraal, naar verluid de derde grootste Gothische kerk van de wereld is. Gisteren heeft hij een dienst bezocht en dat was niet mis. Want hoewel De Vries niet zoveel met kerkmuziek heeft, deed het hem toch wel wat, toen hij de muziek en gezang hoorde galmen door de grote kathedraal.

Tekst gaat onder afbeeldingen verder.

Tönnis de Vries fietstocht Sevilla Spanje 04 Tönnis de Vries fietstocht Sevilla Spanje 03 Tönnis de Vries fietstocht Sevilla Spanje 02 Tönnis de Vries fietstocht Sevilla Spanje 05
Overzichtskaart fietsroute Tönnis de Vries update 04

Opbrengst tot nu toe

De fietstocht van Tönnis de Vries duurt zes weken en zal hem rondom het Ibirische schiereiland voeren, waarbij hij door Spanje en Portugal zal fietsen. Met deze tocht van 3.000 kilometer wil De Vries geld inzamelen voor om geld in te zamelen voor een nieuw vervoermiddel voor WelMobiel.  De teller staat nu op 1325 euro. Dit is ook dankzij een grote anonieme donatie van maar liefst € 250,-! Daarnaast is hij in Spanje ook Nederlanders tegengekomen, die hij heeft kunnen bewegen wat te doneren. Hierbij was ook een allstar-voetbalteam uit Apeldoorn, waar hij ook nog gezellig wat tijd mee heeft doorgebracht. Het gaat dus mooi door, hoewel minder snel dan eerder verwacht, maar “het motiveert wel” zegt Tönnis.
Wil je ook doneren? Dit kan via de actiesite Groeiend Groen.

Volgende week, volgende update

Zoals vorige week gemeld, was Tönnis van plan om vanuit Sevilla de nachttrein naar Lissabon te pakken. Helaas bleek dit ingewikkelder dan verwacht, waardoor hij eerst gaat overwegen of hij toch nog op die manier, of wellicht op een andere manier naar Lissabon zal reizen. Voor volgende week dinsdag hoopt hij voorbij Porto te zijn. Nadat hij al dan niet per nachttrein is aangekomen in Lissabon wil hij het stuk naar Porto weer gaan fietsen. Dat is een afstand van 350 kilometer, met hele mooie stukken erin. Hij kijkt er ook echt naar uit om Portugal te gaan beleven. “Na drie weken Spanje lijkt het me heel leuk om weer nieuwe elan en nieuwe mensen tegen te komen. Als je over een landsgrens gaat, is dat vaak toch anders”, zegt hij.

Hieronder het volledige reisverslag van Tönnis de Vries, zoals het te horen was in de OOG Ochtendshow:

Deel dit artikel: