Fietsenstalling Grote Markt weer open: “Straks ook entree vanaf Stalstraat”

nieuws

De fietsenstalling onder het Groot Handelshuis aan de Grote Markt is weer open. De afgelopen weken was de stalling dicht vanwege werkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden is de entree vanaf de Grote Markt verbeterd. Ook werden nieuwe toegangsmogelijkheden aangelegd die in de toekomst gebruikt kunnen worden. Zo komt er een nieuwe ingang bij de Stalstraat. Bij deze ingang komt ook een fietsreparatiezuil, waar je klusjes aan je fiets uit kunt voeren. Daarnaast is er een toegangsmogelijkheid gecreëerd bij de ingang van het La Place-restaurant in de voormalige V&D. Via het pand van de voormalige Cosmokappers komt er een doorgang naar de Stalstraat.

Plaquette
Tijdens de werkzaamheden is er ook een plaquette aangebracht die een herinnering is aan gemeenteambtenaar Jeroen Engels. Engels kwam vorig jaar om het leven bij een ongeluk. Tijdens een wandeling, in de buurt van Dalfsen, werd hij geraakt door een vallende boom. Op de plaquette staat de tekst When a man is tired of Groningen, a man is tired of life. De tekst had Engels in zijn biografie op Twitter staan. Met de herinneringssteen wil de gemeente Engels eren.

Stalling
De nieuwe fietsenstalling aan de Grote Markt werd op 14 maart van dit jaar geopend door de inmiddels uitgetreden wethouder Glimina Chakor (GroenLinks). In de stalling is ruimte voor 1.500 rijwielen. Dankzij deze stalling parkeren minder mensen hun fiets op straat en wordt de binnenstad veiliger en rustiger.

Verslaggeefster Mirthe Zuhorn maakte een reportage over de opening van de fietsstalling:

Deel dit artikel: