Eerste schooldag: ‘Blij om al mijn vrienden weer te zien!’

De schooltas mag weer uit de kast gehaald worden! Na zes weken zomervakantie opent het basis- en voortgezet onderwijs weer in heel Noord-Nederland. Op basisschool Het Karrepad in de Korrewegwijk hebben de kinderen en leerkrachten zin om te beginnen.  

Devano (groep 8) is enthousiast: ‘Ik kan mijn vrienden weer zien!’, vertelt hij vrolijk. Ook Anu (groep 7) ziet het wel zitten om weer te beginnen. ‘De nieuwe juf is lief en het is leuk om nieuwe groep én een nieuw gebouw te zitten.’ De zenuwen zitten er bij sommige leerlingen nog wel in: ‘Ik vond het spannend, maar ik wist dat het goed zou komen. Het is de afgelopen jaren ook goed gegaan’, vertelt Nataël (groep 7).

V.l.n.r.: Devano, Anu en Nataël

Met de voorbereidingen op de eerste schooldag, zit het bij de leerlingen wel goed. Ze laten weinig aan het toeval over. Zo heeft Rayan (groep 4) gisteren haar spullen al ingepakt. En ook Devano (groep 8) drukte zijn moeder op het hart om hem stipt om 07.00 uur wakker te maken. Want te laat komen, dat zit er niet in op de eerste dag.

In het midden: Rayan uit groep 4 

Alinda Koerts, directeur op de basisschool, ziet dat de leerlingen enthousiast zijn. Maar dat de leerlingen na zes weken vrij moeten omschakelen, is duidelijk merkbaar. ‘Rond het middaguur merk je wel dat de rek er bij veel kinderen uit is.’ Koerts hoopt dat dit schooljaar er anders uitziet dan vorig jaar. Toen werden de lessen vanwege corona in aangepaste vorm gegeven. ‘Ik heb de hoop dat dit een rustiger jaar wordt.’

Het Karrepad kampte in 2019 met een gymzaal die afbrandde. Dit jaar opent de nieuwe gymzaal, voorzien van allerlei nieuwe materialen en toebehoren. Maar dat is niet het enige waar de leerkrachten en leerlingen naar uit kunnen kijken: ‘Het schoolkamp naar Schiermonnikoog!’, roept Devano meteen. ‘Dat is de eerste keer dat we met school ergens slapen.’