‘Dubbele’ code geel in Groningen: KNMI waarschuwt voor hitte, onweer, hagel en windstoten

nieuws
Foto: Abel Escobar via Pixabay

In Groningen geldt tot en met maandagavond 18.00 uur een ‘dubbele’ code geel. Sinds vorige week geldt deze weerswaarschuwing al voor hitte in het hele land. Daar komt maandagmiddag de kans op onweer, hagel en windstoten bij in de drie noordelijke provincies.

De temperaturen komen maandagmiddag niet uit boven de 30 graden, maar door de hogere luchtvochtigheid voelt het wel benauwd aan. Dinsdag klimt de temperatuur wel weer tot 30 graden of meer en blijft de weerswaarschuwing ‘code geel’ van kracht.

Het KNMI waarschuwt nu ook voor een aantal regen- en onweersbuien in Groningen. Die kunnen plaatselijk gepaard gaan met hagel en windstoten van 60 tot 65 kilometer per uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden, zo stelt het KNMI. Maandagavond lossen de buien weer op.