Drie medailles voor Brandweer Groningen bij spelen voor brandweer- en politiemensen

nieuws
Foto via Brandweer Groningen

Brandweervrijwilliger Dennis Klasen sleepte in de afgelopen week eigenhandig alle medailles voor de Brandweer Groningen in de wacht tijdens de World Police & Fire Games. Dat deed Klasen in drie verschillende disciplines: Goud bij het sloeproeien, zilver op de 50 meter rugslag en brons bij het waterpolo.

“Het is een droom die uitkomt”, laat de uit Delfzijl afkomstige Klasen weten via de website van de brandweer. “Ik heb alle kleuren gewonnen, dat had ik absoluut niet verwacht. Het is een droom die uitkomt.”

De medaille bij het sloeproeien lag volgens Klasen in de lijn der verwachting, vanwege het sterke team. Maar de andere twee zeker niet:  “Zowel bij het zwemmen als het waterpolo was het echt een complete verrassing omdat de concurrentie heel sterk was”, aldus Klasen.

De andere deelnemers van de brandweer Groningen grepen naast de medailles. Hans Foekens was dicht bij, met een plek in de halve finale van het tennis enkelspel. Een Indiase politieman was daar te sterk en Foekens strandde. Openwaterzwemmer David Bakker werd zesde van de elf en Jeremy Postuma en Richard Haandrikman (zoetwatervissen) eindigden in de bovenste helft van de deelnemerslijst.

‘Olympische Spelen’ voor brandweer- en politiemensen

De WPFG kan worden omschreven als de Olympische Spelen voor brandweer- en politiemensen. Dit jaar werd het evenement gehouden in Rotterdam. Deelnemers konden er naast de ‘gewone sporten’ deelnemen aan bijzondere onderdelen zoals trappenloop, armworstelen en Ultimate Fire Fighter.

Volgend jaar vind het evenement plaats in Canada en Klasen, Postuma en  Haandrikman hopen er dan weer bij te zijn.

Deel dit artikel: