Campagne ‘Stem van Hoogkerk’ gaat van start

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Bewoners van Hoogkerk, Gravenburg, Buitenhof en de omliggende buurtschappen kunnen van 3 t/m 26 september hun stem uitbrengen op Stem van Hoogkerk.

De bewoners kunnen kiezen uit negen verschillende ideeën voor Hoogkerk en omgeving. Op deze manier beslissen zij over de besteding van het wijkbudget, waarbij ieder jaar een bedrag van ongeveer 30 duizend euro wordt verdeeld over diverse projecten.

Op de website ‘stemvanhoogkerk.nl’ kunnen bewoners gemakkelijk een account aanmaken. Vervolgens kunnen ze hun stem uitbrengen door een eigen top-3 te maken van welke suggesties zij het belangrijkste vinden voor de wijk. Via de post stemmen kan ook, door het stemformulier in de Westerkrant in te vullen en op te sturen, of af te geven in het Dorpshuis Hoogkerk.

De uitslag wordt begin oktober bekendgemaakt. De winnende ideeën worden vervolgens uitgewerkt en onderzocht door de gemeente. Dan wordt een inschatting van de kosten gemaakt. De gemeente gaat vervolgens samen met de indieners werken aan de uitvoering van de suggesties.

Dankzij het wijkbudget werden in het verlegen diverse projecten uitgevoerd, zoals de historische haven, verkeersaanpassingen in de Kerkstraat, een looppad langs de Noodweg en een kunstwerk bij de Zuiderweg.