Buschauffeur dubbeldekker rijdt zich klem onder Emmaviaduct

nieuws
Foto: Robert Schroer

Een buschauffeur van een Qliner-dubbeldekker heeft zaterdagochtend zijn voertuig klemgereden onder het Emmaviaduct. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 10.00 uur. “Ik kwam terug van een rondje hardlopen en was met mijn laatste kilometers bezig”, vertelt ooggetuige Robert Schroer. “Bij de Parkbrug zag ik een flinke verkeersopstopping. Een medewerker van de gemeente Groningen was bezig om de verkeerslichtinstallatie uit te schakelen. Even verderop stond de bus die vanaf de Brailleweg de Zaanstraat in had willen slaan. Tijdens het afslaan bleek de bus hoger te zijn dan het viaduct.”

Volgens Schroer zaten er verschillende passagiers in de bus. “Voor zover ik heb kunnen zien is er niemand gewond geraakt. Er was ook helemaal geen paniek. De buschauffeur stond heel relaxt naast de bus. Een andere lijnbus kwam aanrijden waarbij deze chauffeur informeerde hoe het ging. De verkeerslichtinstallatie werd uitgeschakeld om de verkeerschaos op te lossen. Het is niet voor het eerst dat een bus zich op deze plek klemrijdt. In de afgelopen jaren gingen meerdere chauffeurs de fout in. Waarom het zaterdag mis kon gaan wordt onderzocht.

De redactie van OOG Tv heeft contact proberen te leggen met vervoersbedrijf Qbuzz, maar zij konden vooralsnog niet reageren op het verhaal.