Britt Weerman wint zilver bij hoogspringen op WK Atletiek tot 20 jaar

sport
Foto: Groningen Atletiek, Coen Schilderman

De 19-jarige Britt Weerman van Groningen Atletiek is vrijdag bij het WK voor atleten tot 20 jaar in Cali, Colombia, tweede geworden op het onderdeel hoogspringen. Weerman sprong 1 meter 93 hoog.

Het goud ging naar Karmen Bruus uit Estland; zij haalde een hoogte van 1 meter 95. Brons was er voor Angelina Topić uit Servië. Zij sprong net als Weerman 1 meter 93 hoog, maar had daarvoor één poging meer nodig.

Britt Weerman, woonachtig in Assen, maar studerend in Groningen, werd vorig jaar al eens Europees jeugdkampioen. Ze bezit sinds 17 juli van dit jaar bovendien het Nederlands record, met een hoogte van 1 meter 95. Haar trainers zijn Sybout Wijma uit Heerenveen en Ferdinand Rikkers uit Groningen.