Agenten treffen schrijnende situatie aan in woning: “Huurbaas gaat de bewoner uit de put helpen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een opmerkelijke melding voor de Groningse politie woensdag. Men kreeg een oproep dat een bewoner van een woning in de noordelijke stadswijken al langere tijd niet was gezien.

“Toen we ter plaatse arriveerden werd ons verteld dat de bewoner al langere tijd niet buiten was geweest”, schrijft de politie. “Bij de voordeur zaten overal spinnenwebben en ook was de deurmat vies.” Omdat de agenten van het ergste uitgingen liet men de verhuurder komen om de deur te laten openen. “Dit hebben we ook gedaan om schade te voorkomen. Eenmaal in het pand hielden we rekening met een overleden persoon. Echter troffen wij een woning vol afval en rommel aan. Een zogeheten schrijnende situatie.”

De politie schrijft verder: “De bewoner heeft een fantastische huurbaas die hem gaat helpen om opnieuw te beginnen. Soms kun je het niet alleen. De huurbaas gaat helpen om de woning te reinigen En er is een plekje waar de bewoner komende nacht kan gaan slapen. De huurbaas helpt de bewoner niet verder de put in maar trekt hem er uit.”