Actiemaand voor gasgedupeerden begint dinsdag met wandeltocht van Huizinge naar Grote Markt

nieuws

Komende dinsdag is het tien jaar geleden dat het dorp Huizinge en de omgeving op z’n grondvesten stond te schudden door een zware beving. De Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman grijpen deze dag aan om de actiemaand voor de bevingsslachtoffers af te trappen met een estafettewandeltocht.

De route van de wandeltocht loopt van Westerwijtwerd, via Bedum en Zuidwolde, naar de Grote Markt. De organisaties, verenigd binnen ‘Respect voor Groningen’, nodigen iedereen uit om mee te lopen, Dat mag één etappe zijn of de hele route van Huizinge naar Groningen. Mensen die de hele route mee willen lopen, vertrekken om 10.00 uur en zijn rond 16.00 uur op de Grote Markt. Onderaan dit bericht staan de geplande vertrek- en aankomsttijden voor elke etappe.

Aftrap van maand vol actie

De wandeltocht is het startpunt van een maand vol actie, waarmee de initiatiefnemers achter de fakkeltocht van begin januari een veilige en een stressvrije leefomgeving voor alle Groningers eisen en aandringen op een ruimhartige en snelle compensatie van de aardbevingsgedupeerden in de provincie. Gedurende de actiemaand vinden er negen bijeenkomsten plaats op verschillende plekken in de provincie, waarbij telkens verschillende thema’s centraal staan.

Tijdens de bijeenkomsten wordt informatie verzameld voor een eisenlijst, die tijdens de slotavond van de actiemaand wordt gepresenteerd aan beleidsmakers, tijdens een grote bijeenkomst op de Grote Markt in Groningen.

Meelopen

Wil je dinsdag meelopen met (een deel) van de wandeltocht? Hieronder vindt je waar je moet zijn en hoe laat de etappes van start gaan.

Etappe 1 start
 • Start: Carpoolplaats Middelstum
 • Tijd: Verzamelen om 9:45 uur, start 10:00 uur
 • Afstand en tijdsduur: 2,3 km, ca. 35 minuten
 • Einde: Brug Westerwijtwerd (Westerwijdwerderdraai)
Etappe 2 Westerwijtwerd-Bedum
 • Start: Brug Westerwijtwerd (Westerwijdwerderdraai)
 • Tijd: Verzamelen om 10:35 uur, start 10:50 uur
 • Afstand en tijdsduur: 6,7 km, ca. 1 uur en 40 minuten
 • Einde: Grotestraat (ter hoogte van nr 30) Bedum
Etappe 3 Bedum-Zuidwolde
 • Start: Grotestraat (ter hoogte van nr 30) Bedum
 • Tijd: Verzamelen om 12:30 uur, start 13:00 uur
 • Afstand en tijdsduur: 5,1 km, ca. 1 uur en 15 minuten
 • Einde: Brug Zuidwolde (Neije draai Zuidwolde)
Etappe 4 Zuidwolde-Groningen stad
 • Start: Brug Zuidwolde (Neije draai Zuidwolde)
 • Tijd: Verzamelen om 14:15 uur, start 14:45 uur
 • Afstand en tijdsduur: 5,7 km, ca. 1 uur en 20 minuten
 • Einde: Grote Markt om ca. 16:00 uur