Aantal WW-uitkeringen afgelopen jaar met 21,5 procent afgenomen

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Groningen is met 21,5 procent gedaald, vergeleken met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

De gemeente Groningen telde eind juli 2.232 uitkeringen. Een jaar geleden waren het er 2.844. Vergeleken met een maand geleden nam het aantal WW-ers met 2,4 procent af. In heel Nederland liep de hoeveelheid uitkeringen het afgelopen jaar zelfs met 30 procent terug. Het gaat om ruim 160 duizend WW-ers; dat zijn er ruim 63.000 minder dan een jaar geleden.

Vooral onder WW-ers uit de bouw, zorg & welzijn, commerciële dienstverlening en uitzendbedrijven nam het aantal uitkeringen af. Alleen in het onderwijs en in de voedings- en genotsmiddelenindustrie waren in juli meer WW-uitkeringen dan in de maand ervoor. Voor het onderwijs is een toename in juli een jaarlijks terugkerend patroon dat wordt veroorzaakt doordat veel tijdelijke contracten van leraren aan het eind van het schooljaar worden beëindigd.