Aantal passagiers vanaf Eelde nog lang niet terug naar ‘oude normaal’

nieuws
Foto: Kas van Zonneveld / Groningen Airport Eelde

Ook na corona wil het maar niet vlotten qua passagiersvluchten vanaf Eelde. De luchthaven bediende in het tweede kwartaal van dit jaar ruim de helft minder passagiers dan in dezelfde periode in 2019.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In totaal vlogen in april, mei en juni 23.156 passagiers van en naar de luchthaven. In 2019, het laatste jaar zonder corona, handelde de luchthaven nog 56.820 passagiers af. Ook in de eerste drie maanden van dit jaar kwam de luchthaven lang niet (10.408) aan de passagiersaantallen van 2019 (26.556).

Dat het aantal passagiers lager ligt dan voor corona, is ook in de rest van het land een duidelijke trend. Eelde doet het wel aanmerkelijk slechter dan het landelijk gemiddelde, wat ruim twintig procent lager lag dan voor corona in het tweede kwartaal.