Zelfoogsttuin De Blije Bodem krijgt startsubsidie van Groninger Voedseltuinen

nieuws
Zelfoogsttuin De Blije Bodem

Zelfoogsttuin de Blije Bodem in het Westpark in de stad krijgt een startsubsidie van de Stichting Groninger Voedseltuinen.

Het gaat om een bedrag van 15 duizend euro. De subsidie bestaat uit een deel gift en een deel lening, dat later terugvloeit naar de stichting Groninger Voedseltuinen. Daarmee kunnen meer zelfoogsttuinen gefinancierd worden.

De Blije Bodem is een initiatief van de 41-jarige Bas Welvering. “Bas laat in zijn plannen voor zijn voedseltuin De Blije Bodem een prachtig ontwerp  zien van een zelfoogsttuin”, aldus de beoordelingscommissie. “Een plek waar mensen graag naar toe zullen komen. Met z’n achtergrond als ondernemer hebben we er vertrouwen in dat hij afnemers aan zich weet te binden.”

Naast de Blije Bodem krijgt ook een zelfoogsttuin in Nieuweschans een startsubsidie. De stichting wil dat er in 2040 honderd zelfoogsttuinen in de provincie zijn. Het initiatief krijgt geld van het Nationaal Programma Groningen.