Werken in de hitte: ‘We hebben het wel zwaar vandaag!’

‘We hebben het zwaar, maar de stemming zit er nog in!’ Bij restaurant Zondag in het Noorderplantsoen wordt er hard gewerkt met temperaturen boven de 35 graden. Bedieningsmedewerker Marieke heeft zich voor vandaag extra voorbereid. 

‘Zoals je kan zien heb ik door mijn rode haar een hele witte huid dus ik smeer me goed in, veel limonade drinken en vooral enthousiast blijven.’ vertelt Marieke met een brede glimlach. Door het opnemen van bestellingen en uitserveren van eten en drinken maakt het personeel veel stappen, terwijl er met dit weer wordt aangeraden om zo weinig mogelijk te doen.

Svende Reeskamp, eigenaresse van Zondag, laat haar personeel dan ook niet in de ‘kou’ staan: ‘Ik heb ventilatoren neergezet, heel veel drinken met iedereen, elkaar afwisselen.’ Ook heeft Reeskamp watermeloenen gekocht om aan haar personeel uit te delen. De kaart van Zondag is ook op het weer aangepast. De friteuse voor bijvoorbeeld een portie bitterballen  staat uit en wordt pas vanavond weer aangezet: ‘Anders wordt het echt te heet in keuken’. Volgens Reeskamp hebben de gasten begrip voor de situatie.

Volgens het weerbericht wordt het donderdag een stuk koeler en regenachtig. ‘Ik kijk echt wel uit naar regen.’ zegt Reeskamp lachend. ‘Ik heb veel regendansjes gedaan!’.