Visio Onderwijs Haren opent nieuwe inclusieve buitenspeelplaats

De Visio-school in Haren heeft maandagmiddag officieel de nieuwe speeltuin geopend. Het is een bijzondere speeltuin, omdat het speciaal is gemaakt voor de kinderen met een visuele of meervoudige beperking.

“Je moet je bedenken dat onze leerlingen vroeg in de taxibusjes, en ze zijn ook weer laat thuis. Ze zijn dus heel afhankelijk van de tijd die ze hier op school zijn om buiten te kunnen spelen. Het is dus een belangrijk onderdeel van de dag,” vertelt schoolleider Marian Officier.

Er zijn verschillende maatregelen genomen om het voor de blinde of slechtziende leerlingen toegankelijker te maken: “Overal in de stoeptegels zie je een geleiderail, met altijd een vaste ondergrond. Zo komen de leerlingen geen obstakels tegen tot aan de speeltoestellen. Daarnaast zijn om alle schommels heen hekken geplaatst, zodat je niet ineens een schommel tegen je aan krijgt. En de ingangen van de schommels zijn altijd via de zijkant,” vertelt Officier

Leerling Rens is er maar wat blij mee: “Eerst was er helemaal niks, en was er gewoon een leeg plein. Ik vind het heel leuk dat iedereen daar gewoon kan spelen.