Vierde plaats Jorinde van Klinken op WK Atletiek

sport
Foto: atletiek.nl

Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek is woensdagavond tijdens de WK in het Amerikaanse Eugene op de vierde plaats geëindigd bij het discuswerpen, met een afstand van 64 meter 97.

In een wedstrijd van hoog niveau behaalde de Chinese Feng Bin de wereldtitel, met een winnende worp van 69 meter 12. De Kroatische Sandra Perkovic, tweevoudig Olympisch kampioene, werd tweede met 68 meter 45, vlak voor de Amerikaanse Valarie Allman (68 meter 30). Eerder deze week wist Van Klinken zich niet te plaatsen voor de finale bij het kogelstoten.

De 22-jarige Van Klinken, die sinds twee jaar in de Verenigde Staten studeert, zei geen last van zenuwen te hebben, hoewel ze achteraf klaagde over steken in de buik tijdens de wedstrijd. “Ik heb die steken al eens eerder gehad. Ik durf niet te zeggen of ik zonder die steken verder had geworpen,” zei ze tegen de NOS. “Ik had veel zelfvertrouwen. Dat ik vierde van de wereld ben is vrij onwerkelijk op deze leeftijd. Daar ben ik heel blij mee.” Haar beste worp werd in eerste instantie ongeldig verklaard, maar later kwam de jury daarop terug.