UWV: veel vacatures voor beveiligers in Groningen

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Groningen is in juni verder gedaald. De stad telt nu 2.287 mensen met een uitkering. Dat is 24,6 procent minder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

In alle beroepsgroepen neemt het aantal WW-uitkeringen af. Dat geldt vooral onder WW’ers uit de bouw, uitzendbranche en horeca & catering. Met name de WW-uitkeringen aan technisch en transport personeel verminderden. Toch nam het aantal uitkeringen vergeleken met een maand geleden met 0,3 procent toe. Het gaat om een toename van 26 personen.

Vooral de beveiliging biedt goede kansen op werk. De afgelopen twee jaar was er door lockdowns, reisbeperkingen en afgelaste concerten en evenementen plots veel minder werk voor beveiligers, maar de branche herstelt zich goed.

In het eerste kwartaal van dit jaar stonden in Groningen bijna 200 vacatures open voor beroepen in de beveiliging. Het gaat vooral om objectbeveiligers, gevolgd door ambulant beveiligers en parkeerwachters. Werkzoekenden hebben dan ook goede kansen om een baan in de beveiliging te vinden op diverse mbo-niveaus..