Tönnis uit Stad gaat 3.000 kilometer fietsen door Spanje en Portugal voor Stichting WelMobiel

Drieduizend kilometer fietsen in Spanje en Portugal om geld op te halen voor Stichting WelMobiel. Tönnis de Vries uit Groningen gaat het doen en vertrekt komende zaterdag. De Stadjer trappelt nu al van ongeduld.

Zaterdag vliegt Tönnis naar Gerona (Spanje), waar hij begint aan een zes weken durende fietstocht door Spanje en Portugal. In totaal wil Tönnis drieduizend kilometer afleggen. Met de fietstocht wil de Stadjer 25.000 euro ophalen voor de stichting. Dat geld is bestemd voor een nieuw wagentje, waarmee mensen in een rolstoel wijkvervoer kunnen krijgen. In totaal is daar 70.000 euro voor nodig.

OOG sprak twee weken uitgebreid met Tönnis over zijn monstertocht.

Doneren aan het goede doel, waar de monstertocht van Tönnis aan verbonden is, kan via deze pagina. Mensen kunnen een bedrag overmaken, maar men kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om Tönnis per afgelegde kilometer te sponsoren. Daarnaast wil de Stadjer de stichting onder de aandacht brengen: “Ondanks dat ze al flink lang aan de weg timmeren merken we dat nog niet iedereen bekend is met de stichting. Daarnaast wil ik het sociaal isolement onder de aandacht brengen. Veel mensen worstelen daar mee, terwijl er weinig aandacht voor is.”

Deel dit artikel: