Thijmen Kupers stopt met beoefenen atletiek op hoogste niveau

nieuws
Foto: Sybren Mulder

Thijmen Kupers van Groningen Atletiek stopt met het beoefenen van atletiek op het hoogste niveau. Dat laat Kupers weten in een afscheidsinterview aan Team 4 Mijl.

De 30-jarige Kupers wordt al enige tijd geplaagd door blessures waardoor nu besloten is om niet meer op het hoogste niveau uit te komen. “Ik zal altijd blijven hardlopen”, laat Kupers aan Team 4 Mijl weten. “Wedstrijdatletiek houdt hier waarschijnlijk wel op. Ik zit nog twee jaar bij de atletencommissie van de Atletiekunie, hierbij is het wel belangrijk dat ik de sport blijf volgen en dat vind ik ook nog steeds leuk. Maar voor wedstrijdsport op hoog niveau is het mooi geweest. Ik blijf de uitdagingen opzoeken zoals eventueel een keertje discuswerpen, een 3.000 meter steeple lopen en natuurlijk de marathon. Echt afscheid nemen van atletiek zal dan ook niet gebeuren.”

Thijmen Kupers
Kupers werd geboren op 4 oktober 1991. Zijn doorbraak kwam in 2012 toen hij zijn eerste nationale titel won op de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn op de 800 meter. Vervolgens mocht hij naar de Europese kampioenschappen in Helsinki, waar hij door wist te dringen tot de halve finale. Kupers wist in zijn carrière veertien nationale titels te bemachtigen en was de laatste tien jaar actief bij Team 4 Mijl.

“Ik ga mezelf nog regelmatig afmatten”
“Ik heb een hoop levenservaring opgedaan in de afgelopen jaren. Het leven als atleet is niet een rechte lijn, je hebt veel mooie momenten, maar je leert ook omgaan met teleurstellingen. Ik houd veel vriendschappen over aan mijn tijd bij het team. Ook zal ik mijn leven lang blijven sporten, ik ga mezelf regelmatig nog helemaal afmatten.”