Tegenstanders supermarkt Ter Borch opnieuw naar Raad van State

nieuws
Foto: Jelmer Rozendal from FreeImages

Tegenstanders van de nieuw te bouwen supermarkt in Ter Borch (de nieuwe wijk in Eelderwolde, vlak onder de Stad) stappen weer naar de Raad van State. Daarmee willen ze voorkomen dat de bouw van de supermarkt in oktober van start gaat.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden donderdagavond.

Ter Borch grenst aan Groningen, maar ligt in de gemeente Tynaarlo. Er is al tien jaar ruzie over de komst van een supermarkt. In december besloot de gemeente Tynaarlo dat de supermarkt er alsnog mocht komen.

In maart stapten de tegenstanders ook al naar de Raad van State om het bestemmingsplan te schorsen. Daar zette de Raad van State vorige maand  een streep door. Daarop spanden de tegenstanders een bodemprocedure aan en de omwonenden proberen nu, via een spoedprocedure bij de Raad van State, om voor uitstel van de bouw te zorgen. Daarvoor gebruiken de omwonenden nu de stikstofregels.