Steunpunt Huren zoekt eerste directeur

Het Steunpunt Huren van de gemeente Groningen is op zoek naar zijn eerste directeur. Dit eerste personeelslid van het steunpunt moet ervoor zorgen dat de spreekuurlocatie in het Lopster Veerhuis aan het Damsterdiep open kan.

Na het jarenlang aanhoren van verhalen van ongewenst verhuurdersgedrag en intimidatie besloot de gemeente iets meer dan een jaar geleden het Steunpunt Huren op te zetten. Daarmee moeten huurders (middels gratis juridisch advies en ondersteuning)een sterkere positie krijgen ten opzichte van verhuurders, bijvoorbeeld bij problemen met huurprijzen of onderhoud.

“Het aannemen van de directeur voor 32 uur in de week is de laatste horde voor het openen van de spreekuurlocatie”, aldus Matthijs Oldenburger namens het stichtingsbestuur. “Hiermee kunnen we de volgende grote stap in onze dienstverlening zetten om honderden huurders per jaar te kunnen gaan helpen.”

Met het aannemen van de eerste medewerker worden grote stappen gezet naar het openen van de fysieke spreekuurlocatie. “Hiermee kunnen we de volgende grote stap in onze dienstverlening zetten om honderden huurders per jaar te kunnen gaan helpen,” zegt Matthijs Oldenburger namens het stichtingsbestuur.

Voor meer informatie over de vacature verwijst het stichtingsbestuur naar hun website  www.steunpunthuren.nl.