Sponsoractie restauratie zwembadbeeld Badstratenbuurt levert ruim 340 euro op

nieuws
Het voormalig Badhuis in de Badstratenbuurt. Foto: Benniebear - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49802812

Een sponsoractie van de Badstratenbuurt om het zwembadbeeld mee te kunnen restaureren heeft ruim 340 euro opgeleverd. Dat laat de wijkvereniging weten.

Zaterdag vond op het Badhuisplein een actiemiddag plaats. “Er was eten en drinken, er kon geluisterd worden naar muziek en men kon zich laten schminken en fotograferen”, schrijft de wijkvereniging. “Ook was er een loterij waar mooie prijzen mee te winnen waren. Voor alle activiteiten moest betaald worden, om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor het kunnen herstellen van het beeld.” Uiteindelijk werd er 342 euro opgehaald. “En daar zijn we heel erg blij mee.”

Het beeld dat gerestaureerd moet gaan worden is het beeld ‘vrouw met twee dolfijnen’. Het beeld is in de jaren dertig van de vorige eeuw gemaakt door kunstenaar Sebastiaan Galis. Het kreeg een plek op het terrein voor het Badhuis, in het deel waarvoor toegang moest worden betaald. Na opening van zwembad De Papiermolen kwam het bad in de Badstratenbuurt te vervallen en werd het terrein aangekocht door tabaksfabriek Niemeyer. Het beeld werd door Niemeyer geschonken aan tuinvereniging Piccardthof, waar het door de jaren heen in verval is geraakt. In 2021 kwam het beeld terug naar de Badstratenbuurt, nadat de wijk contact had gezocht met de Piccardthof.