Sloop woningen Ten Boer in volle gang: “Je kunt door het dorp heen kijken”

nieuws
Foto: Quinten van Duuren

In Ten Boer worden deze weken in rap tempo huizen gesloopt. In het komende jaren verrijzen op de vrijgekomen locaties aardbevingsbestendige woningen.

Momenteel worden er woningen aan de Blinkerdlaan en de Ommelanderstraat gesloopt. Woningcorporatie Wierden en Borgen laat weten dat er zestien woningen gesloopt worden, en dat hier in de toekomst veertien woningen voor terugkomen. Deze woningen moeten in 2023 opgeleverd worden. Een inwoner van het dorp laat weten dat de sloop veel los maakt: “Er wordt op dit moment zoveel gesloopt dat je als het ware dwars door het dorp heen kunt kijken. Maar het zorgt ook voor emoties. De afgelopen weken zag je regelmatig mensen met tranen in hun ogen op straat staan. Je neemt afscheid van je huis waar een hele historie ligt. Waar veel herinneringen liggen. En daar komt iets voor terug, maar dat wordt niet wat het geweest is.”

Ten Boer valt in het aardbevingsgebied. Eerder werden er onder andere al woningen aan de Hamplaats en Fazanthof gesloopt. Deze projecten zijn inmiddels afgerond.