Sloop huurwoningen aan Blinkerdlaan Ten Boer is klaar; nieuwbouw is al begonnen aan Ommelanderstraat

nieuws
Foto via Wierden en Borgen

De sloop van zestien niet-aardbevingsbestendige woningen van corporatie Wierden en Borgen aan de Blinkerdlaan is afgelopen woensdag afgerond. Dat betekent dat de bouw van veertien nieuwe sociale huurwoningen aan de Blinkerdlaan en de Ommelanderstraat nu echt kan begonnen.

In het bijzijn van de voormalige bewoners werd woensdag de laatste paal van de sloop aan de Blinkerdlaan verwijderd. De sloop van de oude woningen is in mei gestart en duurde bijna twee maanden. Aan de Ommelanderstraat is de fundering voor de nieuwbouw al gelegd, waardoor de bouw van nieuwe woningen in de twee straten snel van start kan.

Na het verwijderen van de laatste paal was er woensdag tijd voor bewoners om een kijkje te nemen op de plek waar hun nieuwe huis komt te staan. De huurders uit de oude woningen aan de Blinkerdlaan en Ommelanderstraat wonen in nieuwe woningen aan de Marskramer.  Het nieuwe, tijdelijke huis is heerlijk, maar we willen wel graag terug”, vertelt één van de bewoners. “Terug naar óns eigen thuis.”

Wierden en Borgen verwacht dat de nieuwe huurwoningen komend voorjaar klaar zijn.