Open dag moet nieuw buurtcentrum Oosterparkwijk op de kaart zetten: ‘Het is gezellig druk’

nieuws
Foto: Erick Bakker

Muziek, broodjes gehaktbal en bier. In de oude Siebe Jan Boumaschool in de Oosterparkwijk is het zaterdag open dag bij buurtcentrum Bij Van Houten.

“We zitten sinds september in dit gebouw”, vertelt Henk Prins, één van de mensen achter het buurtcentrum. “Toen was er echter nog volop corona. Het was nog heel stil, en er was weinig mogelijk. Nu zijn we ruim negen maanden verder, en we proberen nu naam te maken in de wijk. Dat kost best wel wat energie. Vroeger had de Oosterparkwijk ook een buurtcentrum in het Treslinghuis. Dat is gesloopt en daardoor zat de wijk een aantal jaren zonder ontmoetingsplaats. Voor ons ervaart het toch een beetje dat alles weer opnieuw opgestart moet worden, dat mensen weer uitgelegd moet worden dat er een buurtcentrum is. En dat het ook heel laagdrempelig is om hier naar binnen te stappen.”

Broodjes gehaktbal
Dat het laagdrempelig is wordt zaterdag duidelijk door middel van een open dag. “We doen dat op de Oosterpark-manier. We verkopen eigen gemaakte broodjes gehaktbal en broodjes hamburger, we hebben een podium waar levensliederen gezongen worden door artiesten als Johnny Bach en El Jackson, en uiteraard mag de biertap ook niet ontbreken. Of het al een beetje druk is? We zijn rond 16.00 uur van start gegaan, en ik schat dat er nu wel een mannetje of vijftig hier staan. Het oogt heel gezellig en we hebben ook heel veel geluk met het weer. We zijn nog tot 20.00 uur geopend, dus iedereen is ook nog welkom.”

“We willen iets betekenen voor de wijk”
In het nieuwe wijkcentrum wordt samengewerkt met Het Oude Politiebureau, JOP en De Wijk De Wereld. “We willen iets betekenen voor de wijk. We willen een plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ook mooie ideeën voor de wijk bedacht worden. Zo hebben we op dit moment bijvoorbeeld al een mooie foto-expositie, en zijn er binnenkort enquêtes te vinden. Het gebouw gaat in de toekomst verbouwd worden, en zo vinden we het belangrijk om de inwoners te betrekken bij de kleuren die gebruikt gaan worden.”

Foto: Erick Bakker
Deel dit artikel: