Ondernemer uit Stad zamelt geld om tentjes te kopen voor vluchtelingen Ter Apel

nieuws
Tenten die het Rode Kruis in 2022 plaatste bij het aanmeldcentrum in Ter Apel - Foto: 112 Groningen

De Groningse ondernemer Willem Straat (Keypro, Stadslab, Hotel Citylab) is een doneeractie gestart om pop-up tentjes te kunnen kopen. Die tentjes wil hij schenken aan vluchtelingen, die nu buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum van het COA in Ter Apel.

De ondernemer kijkt bijna dagelijks met afschuw naar de beelden van de mensonterende situatie die zich voltrekt bij het aanmeldcentrum.  “Ik ben een gewone burger en ondernemer en ik vind dat dit geen menswaardige behandeling is”, schrijft Straat bij de doneeractie. “Ik doe dit niet vanuit een politieke organisatie. Ik hou mij niet bezig met de oorzaken van de huidige situatie. Ik wil alleen iets doen aan de beschamende wijze waarop deze vluchtelingen buiten op het gras in Ter Apel moeten slapen.”

Straat heeft tienduizend euro als doel gesteld voor de actie. Maandagmiddag was bijna een derde van het streefbedrag binnen. Maar meer geld is welkom, schrijft Straat: “Mocht er meer geld binnenkomen dan waar ik naar streef, dan ga ik dat geld gebruiken voor het aanschaffen van slaapmatjes.”

Mensen die ook geld willen doneren, kunnen dat doen via deze pagina.