Noorderpoort-studenten ontwikkelen muizenval die laat weten dat hij vol zit

nieuws
Foto via 5Groningen

Vijf studenten van Noorderpoort in Groningen hebben een voor een boer uit Wehe-den-Hoorn een prototype ontwikkeld voor een slimme muizenval. Met deze muizenval krijgen gebruikers een bericht op hun smartphone als hij vol zit.

Dankzij een dergelijke muizenval is het niet meer nodig om muizenvallen handmatig te checken. Dat bespaart onder meer boeren een hoop tijd, omdat ze geen ronden meer hoeven te maken om de vallen te checken. Een boer krijgt meteen een bericht op zijn smartphone als de val vol is. Zo weet hij dat hij de val moet legen, waardoor geen rottende muizen meer in de schuur liggen.

Het prototype werkt nog niet helemaal goed en is nu buiten werking, vermoedelijk vanwege kortsluiting. Maar het prototype heeft wel bewezen dat het principe werkt.

Deel dit artikel: