Muziekdocenten Harens Lyceum proberen hitlijsten ’te bestormen’ met zomerhit

nieuws
Muziekdocenten Kirsten, Jasper en Cesco in de videoclip. Foto: still uit videoclip

Muziekdocenten Kirsten, Jasper en Cesco van het Harens Lyceum hebben met hun lied ‘Zonder jou’ een oorwurm proberen te maken waarvan ze hopen dat het nog lang in de hoofden van de leerlingen blijft zitten.

Hoi Kirsten! Een lied aan het einde van het schooljaar …
“Haha ja. Dit is eigenlijk een soort van traditie geworden. Ik denk dat we dit nu ruim tien jaar doen. In de eerste jaren maakten wij als muzieksectie een liedje vlak voor de laatste toetsweek. Dat was bedoeld om iedereen succes en sterkte te wensen. Want het einde van het schooljaar is nabij, en toch moet je dan nog aan de bak voor toetsen en tentamens. Zo is het eigenlijk begonnen.”

En dat is de afgelopen jaren wat uit de hand gelopen?
“Zo zou je het kunnen zeggen. Bij ons op school doen we qua muziek hele toffe dingen. Er is veel aandacht voor het vak en er worden mooie concerten gegeven. Dat plaatsen we op YouTube. Dit videokanaal is door de jaren heen flink gegroeid, en op een gegeven moment hebben we gezegd, we plaatsen ons eindlied er ook op.”

Dit jaar is het ‘Zonder jou’ geworden …
“We proberen ieder jaar iets geks, iets bijzonders, te doen. Kijk als docent heb je een rol. Een rol die wij met verve vervullen. Maar zo aan het einde van het jaar vinden we dat we onze leerlingen best wel een beetje mogen klieren. Klieren op een leuke manier. De afgelopen jaren hebben we al van alles gedaan, en dit jaar is het een zomerhitje geworden.”

Bij zomerhitjes moet ik denken aan ‘Macarena’, ‘Boten Anna’ en ‘Haus Am See’. Jullie hebben er waarschijnlijk ontzettend veel tijd in gestoken?
“Ach nee joh. Als we hier tien uur aan besteed hebben, dan is het veel. Je doet via YouTube wat ideetjes op, je schrijft een tekst, je maakt een videoclip. En dan is het doel al behaald. Het spannendste onderdeel is hoe het ontvangen wordt. Maar wat we tot nu toe horen is dat leerlingen het fantastisch vinden. Sommigen zeggen dat ze het resultaat een beetje eng vinden. Nou, dat is precies wat onze bedoeling was. Dan lachen we heel hard, maar het is totaal niet serieus.”

Hoe wordt er door collega’s gereageerd?
“Ja, die vinden het prachtig. Die denken, ach daar heb je ze weer. Maar zij zien ook dat het de school op de kaart zet. Ook omdat we hier de media mee halen.”

Heeft de Top 40 al contact gezocht?
“Haha, nee. Maar wat we wel teruggekoppeld krijgen is dat het liedje flink in de hoofden blijft zitten. Een oorwurm dus. Dus de Top 40 is een brug te ver, maar onze eigen hitlijst op het Harens Lyceum daar doen we denk ik wel goede zaken in.”

Beluister en bekijk hieronder het eindresultaat: