Milieuactivisten hangen groot spandoek onder H.N. Werkmanbrug

nieuws
Foto: Robert Julius

Milieuactivisten hebben maandagochtend opnieuw actie gevoerd bij het Groninger Museum, door een groot spandoek onder de H.N. Werkmanbrug te hangen. Daarmee proberen de activisten het museum te laten stoppen met sponsoring door de fossiele industrie (GasUnie en GasTerra).

Het ’typografische kunstwerk’ was maandagochtend voor het eerst te zien onder de brug. Op de levensgrote banner onder de Werkmanbrug staat de tekst ‘May the bridges you burn light the way forward / It’s time to break up with gas.’ De tekst moet aan het museum laten zien dat geld aannemen van fossiele bedrijven niet acceptabel meer is, ten tijde van klimaatverandering.

Het is de derde keer dit jaar dat Fossil Free Culture NL het museum publiekelijk oproept om haar positie in het klimaatdiscours te heroverwegen. Begin januari projecteerde de actiegroep een grote scheur op de gevel van het Groninger Museum. In april gaf de actiegroep, op uitnodiging van kunstenaar Marit Westerhuis, een optreden tijdens de opening van haar tentoonstelling in het museum.