Meiltje de Groot nieuwe voorzitter Economic Board Noord-Nederland

nieuws

Economic Board Noord-Nederland (EBNN) heeft een nieuwe voorzitter: Meiltje de Groot. Het gaat om een nevenfunctie van De Groot, die directeur is van Groningen Airport Eelde.

De Groot gaat bij de EBNN aan de slag om in samenwerking met de overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers de ontwikkelingen in het Noorden kracht bij te zetten. “We gaan er samen voor zorgen dat we zaken in beweging zetten en een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling en welvaart in Noord-Nederland”, aldus De Groot. Volgens Sieger Dijkstra, voorzitter VNO-NCW, kan zij heel goed de mogelijkheden van Noord-Nederland voor het voetlicht brengen, zowel in de regio als in Den Haag en Brussel.”

Meiltje de Groot: “Fryslân, Groningen en Drenthe hebben veel te bieden op het gebied van nieuwe energievormen zoals waterstof, maar ook de ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie, digitalisering, agrifood en gezondheid zijn veelbelovend. Tegelijkertijd zijn er ook de nodige uitdagingen waar niet alleen het Noorden mee te kampen heeft, zoals het vinden van voldoende en gekwalificeerd personeel.”

Deel dit artikel: