Drie gewonden bij schietpartij in Haddingestraat, verdachte aangehouden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een schietpartij in de Haddingestraat zijn drie personen gewond geraakt. De dader kon korte tijd later aangehouden worden.

“De schietpartij heeft even voor 20.00 uur plaatsgevonden”, vertelt politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. “Daarbij is meerdere keren geschoten.” Drie personen raakten gewond. “Twee personen zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. We hebben inmiddels een verdachte aan kunnen houden. Deze persoon is overgebracht naar het politiebureau waar verder onderzoek gedaan zal worden.”

Veel hulpdiensten ter plaatse
Om hulp te verlenen kwamen veel hulpdiensten ter plaatse. “Een traumahelikopter is geland op de Grote Markt”, vertelt een nieuwsfotograaf. “In de Haddingestraat staan drie ambulances en diverse agenten die kogelwerende vesten dragen. Twee slachtoffers zijn in ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De ambulanceverpleegkundige werd bij het transport geassisteerd door de MMT-arts. Uiteindelijk kwamen er twee Mobiel Medische Teams ter plaatse.”

Schermutseling
Uit verhalen van getuigen blijkt dat er een schermutseling aan de gang was in de straat waarbij verschillende mensen betrokken waren. Eén van de personen werd daarbij belaagd, die daarop een pistool trok en verschillende keren vuurde. Afgelopen donderdag moest de politie ook al in actie komen in de Haddingestraat. Bij café d’Olle Grieze werden toen twee drugsdealers opgepakt. Het is onbekend of het incident van zaterdagavond daar ook gelieerd aan is.

Getuigen
De politie begon direct met een groot onderzoek. Daarbij kwam onder andere de Forensische Opsporing ter plaatse. Zij brachten de situatie in beeld, en verzamelden ook mogelijk bewijsmateriaal. Zinsmeijer: “Wij zijn met een aantal betrokkenen en getuigen in gesprek om alle informatie goed vast te leggen en een goed beeld te krijgen van de aanleiding tot dit schietincident. Eventuele getuigen met wie we nog niet hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen via 0900 8844.”

Vanwege het schietincident was de Haddingestraat een groot deel van de avond afgesloten voor het verkeer.

Robert Tempelman maakte een filmpje van de landing van de traumahelikopter op de Grote Markt:

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: ingezonden
Foto: ingezonden
Foto: ingezonden
Foto: ingezonden
Foto: ingezonden
Foto: ingezonden
Foto: ingezonden