Man verdacht van oplichting van minimaal 64 mensen

nieuws
Foto: Pixel.la Free Stock Photos

Een 24-jarige inwoner van Assen wordt verdacht van het plunderen van de bankrekening van ten minste 64 mensen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De man zou deze mensen voor in totaal ruim een half miljoen euro hebben opgelicht. Hij werd op 22 februari aangehouden in een woning in Groningen, waar hij op dat moment verbleef. De verdachte deed zich voor als fraudedeskmedewerker van de bank. Dat bleek woensdag bij de rechtbank in Assen.

Hij belde zijn slachtoffers op, met de mededeling dat er verdachte transacties plaatsvonden op hun bankrekening. Hij vertelde hen dat ze een bepaald programma op hun computer moesten downloaden, zodat hij hun geld op een beveiligde bankrekening kon zetten. Hij zette het geld echter op zijn eigen rekening.

Een cyberteam van de politie deed onderzoek nadat enkele gedupeerden aangifte hadden gedaan. Bij het afluisteren van de telefoon van de verdachte waren ze er live getuige van toen hij opnieuw iemand probeerde op te lichten. De verdachte was woensdag niet bij de zitting. Justitie denkt dat het einddossier over de zaak in september klaar is, want het onderzoek loopt nog. Het voorarrest van de man is inmiddels verlengd.