“Maandag eerst kans op een bui later zon, woensdag en donderdag erg warm bij 28 tot 29 graden”

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De tweede helft van de week belooft warm te gaan verlopen met temperaturen rond de 28 graden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Maandag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af”, vertelt Kamphuis. “In de vroege ochtend is er nog kans op een lichte bui. Later op de dag wint de zon terrein. Bij een zwakke of matige wind uit het noorden, rond windkracht 2, wordt het 20 of 21 graden. Dinsdag is er flink wat zon, al trekt er ook enige bewolking over. Het is warm met 26 of 27 graden en het voelt drukkend aan.”

“Woensdag zijn er flinke zonnige perioden en drijft er wat sluierbewolking over. Het is zeer warm bij 28 tot 29 graden. Het blijft droog en er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4. Donderdag is het nog een keertje zeer warm bij 28 graden. In de ochtend is er veel zon, maar in de middag neemt de bewolking toe, gevolgd door de kans op een regen- of onweersbui. Vrijdag, en ook tijdens het weekend, is het beduidend minder warm met 21 of 22 graden en wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft dan overwegend droog.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.