Koor Weerzingwekkend beleeft na drie maanden repeteren podiumdebuut

nieuws
Foto: Frauke Riether via Pixabay

Projectkoor Weerzingwekkend uit Stad wacht een spannend weekend. Zaterdagavond beleeft het koor haar podiumdebuut, ook zondag staat er een optreden gepland.

Het koor is in maart gestart met repeteren. “Het is ontstaan uit de behoefte om lichte muziek in projectverband uit te voeren”, schrijft het koor. “Veel klassieke werken werden al op die manier uitgevoerd, maar voor lichte muziek, zoals musical, pop en kleinkunst, was die optie er zelden.” Het programma dat dit weekend gepresenteerd wordt heeft het thema ‘hoop’ gekregen, met nummers uit onder andere Wicked, Hamilton, Dear Evan Hansen en van Karin Bloemen en Jason Robert Brown.

Het koor bestaat uit zeventien leden en staat onder leiding van Arjen Wassink en Jessica Floor. Kitty Teuben en Marjan de Vreugt tekenen voor de choreografie en koorregie. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door een combo. De optredens vinden zowel op zaterdag als zondag plaats in de concertzaal van Bij Vrijdag aan de Sint Jansstraat. Zaterdagavond begint het 20.00 uur, zondagmiddag om 15.00 uur.