Kinderombudsman opent tweede week van de Speelfestivals

nieuws

Kinderombudsman Margrite Kalverboer opent maandag 25 juli de tweede week van het Speelfestival. Dat gebeurt om 13.30 uur bij BSV De Hoogte aan de Borgwal.

De nationale Kinderombudsman doet na een openingswoord samen met een aantal kinderen en vrijwilligers mee aan een tropische stoelendans. De winnaar van de stoelendans mag met Kalverboer een zogenoemd hawaii lintje doorknippen om het Speelfestival officieel te openen.

De speeltuinen van De Hoogte en Paddepoel worden deze week omgebouwd tot een Tropisch Eiland, waar kinderen gratis kunnen meedoen met verschillende zomerse activiteiten. Er wordt gesport, gedanst, geklommen, gezwommen, geknutseld en er zijn workshops, en dat allemaal op z’n tropisch. De opening van de week vindt plaats in BSV De Hoogte, Borgwal 88 in Groningen en begint om 13:30 uur.