Hulpdiensten zoeken tevergeefs in vijver langs Orionlaan na vondst sportschoenen langs waterkant

nieuws
Foto: 112 Groningen

De hulpdiensten startten donderdagavond een zoekactie in de vijver aan de Orionlaan, na de vondst van een paar sportschoenen langs de waterkant.

Agenten, ambulancemedewerkers en brandweerlieden spoedden zich naar de vijver. Duikers van de brandweer gingen het water in, op zoek naar sporen. Korte tijd later arriveerde ook een boot van de brandweer om de vijver te doorzoeken. Vanuit deze boot werd onder meer sonarapparatuur ingezet.

De inzet was echter van korte duur. Na een half uur zoeken, vertrokken de hulpdiensten terug naar hun post. Volgens de brandweer is er niks aangetroffen in de vijver. Volgens een voorbijganger stonden de schoenen al zeker een week langs de waterkant.

De vijver aan de Orionlaan was de afgelopen jaren vaker het toneel van zoekacties. Eind september gingen brandweerduikers ook al tevergeefs het water in en in 2018 werd er de vijver doorzocht, nadat er een kinderfietsje werd gevonden langs de waterkant.