Harense kerken en Voedselbank halen 25.000 euro op boodschappenbonnen

nieuws
Foto: Tiia Monto via Wikimedia Common (CC 3.0)

Van de beoogde 50.000 euro voor de actie ‘Groningen geeft warmte’ is inmiddels iets meer dan de helft binnen. Dankzij deze actie krijgen alle 500 huishoudens die gebruik maken van de Voedselbank de komende maand een tegoedbon van vijftig euro voor boodschappen.

De actie van de Voedselbank Stad Groningen, de Hervormde Dorpskerk en de Gereformeerde Gorechtkerk in Haren begon eind april, met als doel om een kleine energiecompensatie te bieden aan de meest kwetsbare gezinnen in de gemeente. De organisatie wilde 50.000 euro inzamelen om tegoedbonnen te verstrekken voor boodschappen bij supermarkten van Jumbo in de gemeente.

Volgens de Voedselbank is inmiddels de helft van het streefbedrag binnen. Maar 50.000 euro blijft het doel van de twee Harense kerken en de Voedselbank. In het najaar hopen de organisaties nog eens 500 bonnen van vijftig euro aan de Groningse gezinnen mee te geven. Dus doneren kan nog steeds, door een geldbedrag over te maken op rekeningnummer  NL53 RABO 0329 4490 28, ten name van de Voedselbank Stad Groningen en onder vermelding van ‘Warmte’.