Groot ecologisch onderzoek over zonneparken

nieuws
Foto: Grunneger Power

Op donderdag 7 juli a.s. vindt het startschot plaats van een groot ecologisch onderzoek over zonneparken, door Solarfields, de RUG en de provincie Groningen.

Het onderzoek staat in het teken van de effecten van zonneparken op de natuur. Tijdens de feestelijke start lichten professor Raymond Klaassen en wetenschapper Sylvia de Vries het onderzoek verder toe. Jelmer Pijlman, directeur van Solarfields, maakt de start officieel.

Het onderzoek naar het opwekken van duurzame energie is belangrijk om de klimaatverandering te stoppen. Zonne-energie kan hier een belangrijke rol in spelen. Over het effect van parken op de natuur is nog maar weinig bekend. Daarom maakt Solarfields samen met de Rijksuniversiteit en provincie Groningen een vijfjarig onderzoek mogelijk.

De onderzoekers kijken hierbij naar de effecten van verschillende inrichtingen van zonneparken op verschillende planten, vogels, zoogdieren, insecten en bodems in de provincie Groningen.