Groningse Teuny Bosma blijft langer bondscoach Oranje zaalvoetbal vrouwen

sport
Teuny Bosma - Foto via KNVB

De Groningse Teuny Bosma blijft langer bondscoach van Oranje Futsal Vrouwen. De 41-jarige Bosma tekent een contract tot en met 30 juni 2023. Dat meldt de KNVB.

Bosma volgde in maart van dit jaar Niña George al tijdelijk op als bondscoach, maar deze aanstelling is nu definitief gemaakt. Onder Bosma’s leiding plaatste het Oranje zaalvoetbalteam zich in mei voor de zogenoemde main round van de EK-kwalificatie. Daarin neemt Oranje het in oktober op tegen Oekraïne, Polen en Kroatië. De winnaar van de groep plaatst zich voor het EK 2023.

Bosma werd afgelopen seizoen als hoofdcoach kampioen van Nederland met de Eredivisie zaalvoetbalclub Drs. Vijfje uit Groningen. Komend seizoen combineert ze het bondscoachschap niet langer met de functie van hoofdcoach van Drs. Vijfje. Wel blijft ze bij de club betrokken.

Deel dit artikel: