Gronings gezin blijft met één rugzak en paar extra kleren achter in Italië na diefstal camper

nieuws
De camper van het gezin - Foto Bas Eefting (via Instagram @campermensen)

Wat een prachtige dag in Turijn moest worden tijdens een lange vakantie, eindige in een nachtmerrie voor de Groningse voormalige atleet Bas Eefting en zijn gezin. De volgeladen camper van het gezin werd woensdag gestolen. Bas, zijn vrouw en zijn kinderen bleven met een rugzak en één set kleding achter.

Na een ochtend zwemmen besloot het vakantiegezelschap op de vijfde dag in Italië af te reizen naar Turijn. De camper werd geparkeerd op een beveiligde camperplaats aan de rand van het centrum. Het gezin ging de stad in met de tram. Aan het einde van de dag was de camper verdwenen.

“Paniek”, schrijft Eefting op Instagram. “Al snel is de politie ter plaatse en op beelden is te zien dat onze camper een uur eerder wordt weggereden. Maar geen beeld van de braak. En zo eindigt de vakantie abrupt.”

‘Hartverscheurend’

De diefstal van de camper stond niet op zichzelf. Ook alle spullen (waaronder een paar dure fietsen) zijn verdwenen. “Het is hartverscheurend om het verdriet bij je kinderen te zien als hun favoriete shirt of scheenbeschermers weg zijn”, schrijft Eefting. “Wat denkt de beste man of vrouw als hij of zij een blik in de camper werpt? Als de cadeautjes voor de oudste, die volgende week jarig is vindt? Hopelijk gaat er dan ook bij zo iemand toch nog iets van schuldgevoel rond. Misschien onnodige hoop. Voor nu hou ik me eraan vast.”

Terugreis per trein

Het gezin is inmiddels onderweg terug naar huis, met de trein. “Onze reis per taxi vanaf centrum Turijn naar het vliegveld Turijn”, schrijft Eefting in een update. “Daar een auto gehuurd en aan vliegveld Bergamo gereden. Aangezien daar de meeste vluchten naar Nederland vandaan gaan. Helaas geen vlucht kunnen vinden. Dus met de bus naar Milaan. Daar hebben we heerlijk pizza gegeten en overnacht. En zojuist op de trein gestapt. Eerst naar huis. Dan gaan we daarna wel verder zien wat er op ons af komt en hoe we zaken kunnen vervangen.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @campermensen