Groninger Belang komt met petitie tegen invoering rekeningrijden

Het Groninger Belang heeft samen met de Fryske Nasjonale Partij en Sterk Lokaal Drenthe een petitie opgestart tegen de invoering van het rekeningrijden. De partijen vindt dat door deze plannen de regio onevenredig hard wordt getroffen.

Minister Mark Harbers (VVD) van Infrastructuur maakte vrijdag bekend dat automobilisten vanaf 2030 niet meer betalen voor het bezit van een auto, maar voor het gebruik ervan. De drie partijen laten gezamenlijk weten: “Voor de minister maakt het straks niet uit waar je bent of wanneer je rijdt, er komt één tarief in 2030. Dat betekent dat een kilometer in de Randstad evenveel zal gaan kosten als in landelijk gebied. En dat terwijl in de regio de voorzieningen terug lopen en het openbaar vervoer wordt afgeknepen.”

“Feitelijk is het zo, dat in de regio daardoor veel meer kilometers worden gemaakt met de auto, omdat er geen reëel alternatief is. Een grote meerderheid van Provinciale Staten van Groningen heeft zich daarom vrijdag al tegen de plannen uitgesproken. Het voorstel is oneerlijk. Op deze wijze jaag je de mensen naar de steden toe, en zorg je ervoor dat de leefbaarheid van het platteland ondermijnd wordt.”

De petitie is te vinden op deze pagina.

Deel dit artikel: