Groningen krijgt een kleine 600 duizend euro voor ‘Verlengde Schooldag’

nieuws
Foto: Pixabay

Zeven scholen in het noorden van de stad krijgen samen bijna 600 duizend euro voor het (door)ontwikkelen van activiteiten waarmee onderwijsachterstanden worden verminderd.

Het geld komt van het Rijk. De gemeente Groningen is namelijk door Den Haag geselecteerd als ‘voorloper’ in het programma School en Omgeving. De zeven scholen bevinden zich in de wijken Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en Vinkhuizen. De scholen bieden op dit moment ook al extra activiteiten aan, in samenwerking met onder andere kinderopvang, cultuur- en sportaanbieders. In Groningen heet dat de Verlengde Schooldag. Het doel ervan is, kansengelijkheid te bevorderen.

“De Verlengde Schooldag zorgt ervoor dat kinderen na schooltijd extra vaardigheden kunnen opdoen. Om zo te leren wie ze zijn en waar hun talenten liggen,” aldus wethouder Carine Bloemhoff van Onderwijs. “Door de Verlengde Schooldag zorgen we ervoor at alle kinderen klaar zijn voor de toekomst.” Met het extra geld van het ministerie kan de Verlengde Schooldag verder uitgebreid worden.