Gewonde man (45) bij geweldsincident in Selwerd ook aangehouden als verdachte

nieuws
Foto: ingezonden

Bij een geweldsincident aan de Berkenlaan in de Groningse wijk Selwerd is maandagavond een 45-jarige man uit Groningen gewond geraakt.

“Het was rond 22.00 uur”, vertelt een buurtbewoner. “Ik zat voor de televisie, en ineens was er allemaal heibel in de straat. Ik zag een man die onder het bloed zat, die op de motorkap van een auto ging liggen. Het verhaal hier in de straat gaat dat er een ruzie is geweest. Vanmiddag hebben politieagenten ook al poolshoogte genomen, en vanavond is er dus weer iets voorgevallen. Wat er precies gebeurd is dat heb ik niet gezien, maar gezien de verwondingen denk ik aan een steekincident.”

“Flinke oploop”
Volgens de buurtbewoner waren hulpdiensten snel ter plaatse. “Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld en daarna is de persoon in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.” Het voorval bracht veel mensen op de been die een kijkje kwamen nemen. “Er was hier een flinke oploop, en je hoort het wellicht op de achtergrond, er staan nog steeds flink wat mensen op straat die met elkaar aan het praten zijn.” Vanwege het incident was de Berkenlaan enige tijd afgesloten. Rond 23.30 uur vertrok de politie weer.

Gewonde man aangehouden

De man die maandagavond gewond naar het ziekenhuis werd gebracht, is ook door de politie aangehouden als verdachte bij dit incident. Dat bevestigde de politie dinsdagmiddag richting RTV Noord. De betrokkenen bij het incident waren bekenden van elkaar. Het zou gaan om een incident in relationele sfeer.

Steekpartij
Het geweldsincident is het tweede incident in korte tijd in de wijk. Vorige maand raakte een 17-jarige jongen uit Stad gewond aan zijn hand bij een steekpartij op sportpark Het Noorden. Een verdachte kon in de avond worden aangehouden.

Update: Dinsdagmiddag werd bekend dat de politie het slachtoffer (45) heeft aangehouden als verdachte. Dit bericht is aangevuld met deze informatie.